Spørgsmål og svar

Spørgsmål: Hvordan bliver min tømmerflåde leveret og hvad koster det?

Svar: Hvis den skal leveres i Københavns havn (det vil sige fra Hvidovre Havn i syd til Langelinie i Nord) bliver den leveret gratis i vandet til der hvor du skal bruge den.

Hvis den skal bruges andre steder kan den afhentes på vores adresse i Sydhavnen. Bemærk at en tømmerflåde vejer ca. 400 kg. og dermed skal kranes hvis du afhenter den på en vogn. Vi kan være behjælpelige med kran hvis det er nødvendigt.


Spørgsmål: Hvor meget vægt kan den bære?

Svar: Det kommer an på hvor stor den er 😉 Hver kvadratmeter flåde har en opdrift på 200 kg. og vejer ca. 50 kg, så teoretisk set kan den bære ca. 150 kg. pr. kvadratmeter. Realistisk set skal man dog nok ikke regne med mere end 100 kg. opdrift per kvadratmeter. En lille flåde på 2.25×1.25 meter kan altså bære 280 kilo, og en stor flåde på 3×4 meter kan bære 1.2 ton. Kontakt os hvis du skal have en flåde med mere opdrift.


 

Spørgsmål: Hvor stabil er den?

Svar: Vi bygger flåder med et underlag af flamingo der er jævnt fordelt over hele bunden af flåden, det gør dem ret stabile, og ihvertfald mere stabile end flåder bygget på tønder eller lukkede rør. En stor flåde er selvfølgelig mere stabil end en mindre flåde så jo større den er jo mere stabil er den. En flåde på 2.5×4 meter kan man gå rundt på næsten uden at den bevæger sig.

 


Spørgsmål: Kan den synke?

Svar: Nej, alle materialerne er letter end vand, så hvis den synker skal fysikkens love omskrives.


Spørgsmål: Ruster skruerne?

Svar: Nej, der bliver kun brugt rustfrie syrefaste skruer.


Spørgsmål: Hvordan skal den vedligeholdes?

Svar: Som udgangspunkt skal den ikke vedligeholdes, andet end rent kosmetisk. Med tiden vil træet blive gråt, hvilket der er nogen der synes er pænt. Hvis man gerne vil bevare det originale trælook kan man give den olie hvert forår og efterår. Bemærk at nye flåder ikke er olierede.